Mazda 2


Cu o infatisare care te ademeneste, dinamica dar economica, Mazda 2 te face sa uiti ca esti in trafic. Castigatoare a titlului “World Car of the Year 2008”, impresionand membrii juriului din toata lumea, s-a bucurat de o popularitate crescuta inca de la lansarea sa.

De dimensiuni mai reduse decat varianta precedenta, mai joasa, alungita, cu forme bine definite si cu 100 de kilograme mai putin, Mazda 2 este disponibila in Romania cu trei motorizari pe benzina (1,3 litri 75 si 86 CP, iar varianta mai “dotata” de 1,5 litri cu S-VT si 103 CP).

Desi mai micuta, interiorul este mai spatios, confortabil si cu diverse dotari in functie de optiunile alese. Cu un bord futurist, interiorul se potriveste stilului de viata activ si tineresc. Torpedoul a fost reproiectat luand o forma care te ajuta sa folosesti mai eficient spatiul si dotat cu o fanta pentru pliante. Ampatamentul mare (2,49 m) si parbrizul care se prelungeste si in spatiul plafonului contribuie la marirea vizibilitatii si a senzatiei de eliberare. Intre scaune si in buzunarele de la portiere aveti mai mult spatiu pentru a depozita lucrurile utile, iar ca soferul sa se simta mai lejer schimbatorul de viteze elevat a fost amplasat pe bord. Pentru divertisment, “masinuca” este echipata cu CD-player (cititor MP3) dar si cu mufa pentru MP3 player extern, iar pentru un confort maxim are si aer conditionat.

Pentru siguranta soferului dar si a pasagerilor, masina este dotata cu airbag-uri frontale duale, centuri pretensionate cu limitator de efort (sistem de avertizare centura sofer) si puncte de ancorare ISOFIX. De asemenea, dispune de inchidere centralizata cu telecomanda si geamuri electrice in fata. Controlul masinii este o placere datorita sistemului de inductie variabila.

Pretul unui astfel de exemplar este pe masura performantelor sale, in functie de versiunea aleasa, din sapte posibile, acesta porneste de la 9 700 ajungand si pana la 14 590 Euro.

Placerea de a conduce nu mai este o problema cu Mazda 2, caci ea iti va oferi satisfactia de a te afla la volanul unei masini cu delicate, fie ca esti in drum spre servici, fie ca faci o plimbare la munte.

Sursa: auto-guide.ro

0 comentarii: