Noile Bentley Continental GTC Speed si GTC
Cu o viteza de 322 km/h (200 mph), GTC Speed este cea mai puternica decapotabila Bentley din toate timpurile

a�� Noua GTC Speed este o continuare a succesului inregistrat de Continental GTC.

a�� Cu o viteza de 322 km/h (200 mph), GTC Speed este cea mai puternica decapotabila Bentley din toate timpurile.
a�� Ultima serie de modele GTC, un varf de rafinament in familia Bentley, a fost imbogatita cu doua noi modele.
a�� Noua GTC ofera un plus de stil, confort si posibilitati de personalizare.

inca din 2006, anul lansarii sale pe piata, Continental GTC s-a bucurat de un succes nemaipomenit in peste 50 de tari din lumea intreaga, marca Bentley seducand si cumparatorii mai tineri. Clientii sunt atrasi de liniile sale zvelte, de finisajele artizanale ale interiorului, de performantele sale sofisticate si de manevrabilitatea sa desavarsita.

Noua generatie de modele GTC reprezinta o continuare a acestui succes. Pe langa o evolutie subtila a stilului caracteristic, noile modele propun un numar mare de imbunatatiri tehnice si functionale, menite sa asigure un plus de confort si posibilitati de personalizare. Atractivitatea GTC este sporita prin crearea noului model GTC Speed de 610 cai-putere (600 bhp). Inspirata din legendarele modele Speed ale anilor 1920, este cea mai puternica decapotabila construita vreodata de Bentley.
Particularitatea comuna a noilor modele GTC este designul innoit al partii frontale. Calandrul mai abrupt, muchiile mai pronuntate si priza de aer mai indrazneata accentueaza profilul Bentley. Aceste noi modele castiga un plus de distinctie gratie ramelor cromate ale farurilor, celor doua nuante suplimentare disponibile pentru caroserie si unei noi culori pentru piele.

Noile amortizoare cu frecare redusa, existente in dotarea standard a GTC, asigura un plus de confort de condus. in plus, pe cele doua modele GTC sunt disponibile doua noi optiuni importante: frane din carbon-ceramica, usoare si rezistente la efectul de fading, cele mai mari frane produse in lume pentru un autoturism, precum si un sistem sofisticat de reglare automata a vitezei de tip follow-to-stop, prevazut cu un senzor radar cu raza mare de actiune, care monitorizeaza traficul din fata si permite pastrarea unei distante de siguranta stabilite de catre sofer, prin accelerare si franare automata.

sasiul GTC si caroseria din otel extrem de rigid au demonstrat din plin ca sunt capabile sa suporte puterea de 560 CP (552 bhp) a motorului W12 de 6 litri. Pe noul model Continental GTC Speed, motorul W12 bi-turbo de la Bentley dezvolta astazi 610 cai-putere (600 bhp), asigurand astfel performante reale de 322 km/h (200 mph) in varianta capotata si oferind o acceleratie ametitoare fara nici cel mai mic efort. Chiar si in varianta decapotata, GTC Speed poate atinge o viteza de 312 km/h (195 mph).

Din punctul de vedere al aspectului exterior, Continental GTC Speed se caracterizeaza printr-un retus discret al liniilor de design, care ii accentueaza si mai mult capacitatea de a atinge performante ridicate. in partea frontala, radiatorul si prizele de aer inferioare sunt prevazute cu grile inchise la culoare, in dotarea standard. Caracterul sportiv al modelului Speed este subliniat de jantele din aliaj cu mai multe spite de 9.5J x 20 toli, cu un diametru mai mare, echipate cu anvelope Pirelli PZero de performanta extrem de ridicata (UHP) fabricate in exclusivitate pentru Bentley, suspensia mai joasa si imbunatatita, teava dubla de esapament mai larga si prevazuta cu nervuri interioare si noul spoiler care sporeste proprietatile aerodinamice la viteze mari.

Motorul W12 de 610 CP (600 bhp) al GTC Speed dezvolta o putere cu 9 procente mai mare decat cea a modelului GTC standard. Diferentierea clara a modelului Speed de celelalte modele este asigurata insa de cresterea cu 15 procente a cuplului, fiind posibila atingerea unui nivel impresionant de 750 Nm (553 lb ft). Aceasta senzatie unica si specifica motoarelor Bentley se face prezenta de la 1700 tur/min pana la 5600 tur/min

Acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in numai 4,8 secunde (0-60 mph in 4,5 secunde), iar de la 0 la 160 km/h in 10,5 secunde (0-100 mph in 10,6 secunde).

Coupe-ul GT Speed, prezentat in 2007, a devenit cel mai vandut model GT din lume. Acesta a fost urmat, in vara anului 2008, de Continental Flying Spur Speed cu 4 usi. Astazi, seria Speed este completata de introducerea modelului GTC Speed, care se asteapta sa constituie pana la doua treimi din vanzarile GTC la nivel mondial, in cursul primului an de productie.

Presedintele si directorul general al Bentley, Dr. Franz-Josef Paefgen, explica in cateva cuvinte caracterul GTC Speed: "Continental GTC este o eleganta decapotabila Grand Touring in pura traditie Bentley, ce se distinge prin imbinarea rafinata a performantelor cu luxul, maiestria artizanala si modernitatea. GTC Speed intregeste familia modelelor Continental Speed si sporeste atractivitatea GTC in randul clientilor care se afla in cautarea unei experiente si mai intense la volanului unei decapotabile."

BENTLEY CONTINENTAL GTC a�� NOUTatI PE SCURT

Seria Continental GTC

a�� Grila radiator mai abrupta si priza de aer inferioara mai larga
a�� Rame cromate pentru faruri
a�� Sistem Servotronic (servodirectie) imbunatatit pentru o sensibilitate si o capacitate de reactie sporite
a�� Sistem de reglare automata a vitezei (ACC) cu senzor radar si functie de pastrare a distantei de siguranta (follow-to-stop), disponibil ca optiune
a�� Frane din carbon-ceramica foarte puternice si rezistente la efectul de fading, disponibile ca optiune (numai cu jante de 20 toli)
a�� Doua culori noi disponibile pentru caroserie: Aquamarine si Blue Crystal
a�� O noua culoare disponibila pentru interior: Aquamarine

Sursa: masini.ro

0 comentarii: