Mitsubishi prezinta Prototype-S


Mitsubishi Motors Company a prezentat modelul Prototype S la cea de-a 78-a editie a Salonului Auto de la Geneva, organizata la Palexpo intre 4 si 16 martie 2008.

Prototype-S vine in completarea familiei Mitsubishi in care fac parte deja cunoscutele Lancer, Lancer Ralliart, anuntat la Salonul Auto de la Detroit 2008 si Lancer Evolution, lansat in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt. Noul hatchback Mitsubishi reprezinta inca o alta propunere din partea japonezilor pentru piata europeana.

Grila trapezoidala de admisie a aerului este o noutate in materie de design pentru Mitsubishi. Modelul descrie o linie a caroseriei care se bazeaza pe mai multi centimetri la latime si o inaltime joasa, asa cum s-a observat si la prototipul Concept-Sportback, aparut in 2005.

Sub capota, Prototype-S vine cu un propulsor turbo cu racire intercooler de 2 litri cu 4 cilindri, capabil sa ofere o putere maxima de 240 CP si un cuplu motor de 343 Nm. Cutia de viteze este una manuala si se numeste Twin Clutch SST, avand in componenta sa un ambreiaj hidraulic multi-disc, rolul acestuia fiind asigurarea unei calatorii confortabile si in siguranta.

Sursa: www.autoghid.ro

0 comentarii: