Pininfarina scoasa la vanzare


Familia Pininfarina va vinde 50.6% din actiunile companiei din cauza vremurilor dificile!
Perioada dificila din industria auto se extinde la fel de repede ca un foc de padure lasat
nesupravegheat.
Firma de design auto si constructoare de autocare Pininfarina este se pare urmatoarea victima a economiei aflate in declin.
Pininfarina e faimoasa pentru designul realizat pentru modelele unor marci celebre precum Ferrari, Maserati, Jaguar, Volvo, Alfa Romeo, Lancia, Cadillac si altii.
Mai mult, compania a conceput tramvaie, troleibuze si a oferit servicii de consultanta in design.
Anul trecut a fost unul greu din punct de vedere emotional pentru familia Pininfarina asta din cauza ca directorul Andrea Pininfarina a murit intr-un accident de motocicleta.
Acum vine vestea ca dinastia din industria motoarelor e inglodata in datorii si a cazut de acord sa vanda pachetul majoritar de actiuni ale comapniei.
Familia Pininfarina va vinde 50.6% din actiunile firmei. In acest moment Pininfarina Group are datorii la banca de aproape 600 milioane euro.
Compania va apela la 3 banci de investitii pana la sfarsitul lui Februarie pentru a primi sfaturi in legatura cu vanzarea.
Ca parte a acordului, familia isi va asuma 180 milioane euro din datoriile companiei.
Cine cumpara pachetul de actiuni al familiei Pininfarina va trebui sa cumpere pe langa asta pe detinatorii de actiuni minoritari.
Speram ca toata aceasta situatie sa se rezolve, ar fi pacat ca o companie atat de reprezentativa sa intre in faliment.

Sursa: masini.ro

0 comentarii: