Dacia creste productia din 15 iunie si angajeaza 500 de oameni


Dacia va creste productia de la 1.200 de unitati pe zi la 1.340 de unitati pe zi, din 15 iunie, ca urmare a cresterii cererii la export si in Romania. De asemenea constructorul auto va angaja 500 de oameni si va prelungi contractele de munca pe perioada determinata a 400 de angajati. Cresterea personalului fiind necesara pentru a sustine noua
cadenta.

"Urmare a programelor de relansare a pietelor auto, adoptate de mai multe tari din Europa, printre care si Romania, si a succesului de care se bucura automobilele din gama Dacia la export, Uzina Vehicule Dacia va mari

cadenta de fabricatie de la 1.200 vehicule/zi la 1.340 vehicule/zi, incepand cu data de 15 iunie 2009", se arata intr-un comunicat al Dacia.

Cei 500 de noi angajati vor fi recrutati cu precadere dintre fostii salariati care au avut contracte de munca pe durata determinata si care au parasit compania la expirarea termenului.

Productia Dacia a ajuns la 1.200 de unitati pe zi in a doua parte a lunii februarie, de la 1.085 unitati cat a produs in februarie. Pana sa ajunga la acest nivel, cadenta de fabricatie era de 1.360 de unitati pe zi, nivel record pentru istoria uzinei Dacia.

In mai multe zile din octombrie, noiembrie, decembrie si ianuarie 2009, productia Dacia a fost oprita, in total, timp de aproximativ o luna, din cauza scaderii cererii.

O decizie surprinzatoare

Directorul general al Dacia, Francois Fourmont, a declarat, la jumatatea lunii martie, ca uzina din Mioveni va continua sa functioneze la o cadenta de 1.200 de unitati pe zi, deoarece cresterea acesteia la 1.360 autovehicule ar presupune angajarea a 1.000 de persoane, masura care nu poate fi luata in urmatoarele cateva luni.

"Noi am vrea sa crestem capacitatea de productie pentru ca in acest moment avem comenzi, insa avem o perspectiva a pietei doar pentru cateva luni si nu stim ce se va intampla dupa aceea. (...) O sa mentinem o cadenta de 1.200 de unitati pe zi si vom pastra actualul numar al angajatilor pana la perioada concediilor de vara. Imi este imposibil sa stiu cum vor evolua lucrurile in ultimele trei-patru luni ale anului", a declarat Fourmont in martie.

Revenirea la normal

De la Dacia au plecatla sfarsitul lunii ianuarie 300 de oameni angajati pe perioada determinata. Alte 620 de persoane au ramas fara loc de munca lunii decembrie a anului trecut. Asadar, numarul total al angajatilor care au parasit Dacia, din cauza scaderii vanzarilor, a fost de 920 de persoane, dintr-un total de 2.800 angajate pe perioada determinata. Prin angajarea celor 500 de persoane Dacia se va apropia de numarul de angajati pe care l-a avut in zilele bune.

Anul trecut, Automobile

Dacia a produs 242.415 de unitati, in crestere cu 8,8% fata de 2007. Modelele Logan MCV (break) si Logan Sedan au reprezentat 70% din total, fiind urmate de cel mai nou automobil din gama
constructorului din Mioveni, Sandero.

sursa : www.stiriauto.ro

0 comentarii: