Toyota Yaris facelift, disponibila si in Romania


Modelul de clasa mica (B) Toyota Yaris facelift este disponibil si in Romania, preturile cu TVA inclus fiind cuprinse intre 11.000 si 17.800 de euro. Cea mai ieftina Toyota Yaris facelift este cea echipata cu un motor pe benzina de 1,0 litri, care dezvolta 69 Cai Putere (CP), iar cea mai scumpa are sub capota un propulsor diesel de 1,4 litri, cu 90 CP. Dotarea standard a Toyota Yaris facelift include oglinzi reglabile electric, aer conditional cu reglare manuala, radio CD cu MP3 si patru difuzoare, computer de bord, geamuri electrice pentru portierele din fata, volan si scaunul soferului reglabile pe inaltime, airbag-uri frontale pentru sofer si pasager, servodirectie, ABS si inchidere centralizata.

Toyota Yaris facelift este disponibila cu doua versiuni de caroserie, cu trei si cinci usi, iar numarul variantelor de echipare se ridica la cinci: Optimo, Terra, Luna, Sol si Sol Plus, a anuntat Toyota Romania.

Pe langa cele doua motoare amintite, Toyota Yaris facelift mai poate fi comandata si cu un motor pe benzina de 1,33 litri de 101 CP si cu un altul, de 1,8 litri, tot pe benzina, care dezvolta 133 CP.

Pana la sfarsitul acestui an Toyota Romania va mai aduce sase noutati. Modelul de clasa mini (A) iQ va fi comercializat din luna mai, luna in care va ajunge in Romania si crossover-ul Urban Cruiser. Noua generatie a hibridei Prius si modelul de familie Verso vor fi introduse pe piata romaneasca in iulie. Tot in vara va fi lansata si o versiune restilizata (facelift) a Sport Utility Vehicle-ului (SUV) compact RAV4. Cel de-al saselea model Toyota care va ajunge in Romania in acest an, cel mai probabil in octombrie, este noua generatie a Land Cruiser 120.

Toyota si Toyota Yaris in cifre

Toate motoarele sunt conforme normelor Euro 4. De asemenea, toate motoarele, cu exceptia celui de 1,8 litri, emit mai putin de 120 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Anul trecut au fost vandute 246.000 de masini Toyota Yaris.

Vanzarile Toyota - automobile si vehicule comerciale usoare - in Romania au scazut cu 2% anul trecut, de la 10.301 unitati in 2007 la 10.095 exemplare.

In primul trimestru al acestui an livrarile constructorului japonez in Romania au scazut cu 70%, la 809 unitati, de la 2.761 autovehicule in perioada ianuarie-martie a anului trecut. Situatia vanzarilor Toyota vine in contextul unei piete auto romanesti care a scazut cu 11,7% anul trecut, la 324.080 unitati, iar in primul trimestru declinul a fost de 59,3%, la 33.513 autovehicule.

Sursa : www.stiriauto.ro

0 comentarii: